Izvor: RTS, 04.Dec.2021, 18:26

Apokaliptični prizor iz Indonezije, najmanje jedna žrtva erupcije vulkana

Najmanje jedna osoba je stradala, a 41 povređena u erupciji vulkana na indonežanskom ostrvu Java. Postavljani su šatori za evakuaciju stanovništva.
Na planini Semeru proradio je istoimeni vulkan, koji je jedan od 130 aktivnih u Indoneziji. Tokom erupcije izbacio je velike oblake dima, kao i pepela, saopštili su zvaničnici.

Stanovnici u istočnom delu indonežanskog ostrva Java bežali su u panici, vidi se na snimcima koji su objavili iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << službe za hitne slučajeve, prenosi Rojters.
Predstavnik lokalne vlasti na konferenciji za mediji izjavio je da je jedna osoba stradala, a 41 zadobila opekotine, kao i da su postavljani šatori za evakuaciju stanovništva.
Vulkan Semeru izbio je i početkom godine, kada je zbog erupcije, takođe, bilo žrtava.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedna osoba poginula u erupciji vulkana u Indoneziji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2021

U erupciji vulkana Semeru na Javi je poginula jedna osoba, a povrijeđena 41 kada ih je zahvatio veliki oblak dima i pepela, saopštili su u subotu, 4. decembra indonezijski zvaničnici. Zvaničnici su objavili video-snimke ljudi koji bježe dok oblak dima pokriva obližnja sela u provinciji Istočna...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Erupcija vulkana na Javi, broj žrtava porastao na 13

Izvor: RTS, 05.Dec.2021, 08:38

Broj poginulih nakon erupcije vulkana Semeru na indonežanskom ostrvu Javi porastao je na 13. Desetoro zarobljenih je uspešno evakuisano. . Vulkan Semeru je juče izbacio velike količine gasa, pare i pepela koji su prekrili obližnja sela u pokrajini Istočna Java i naterali...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.