Erdogan zahvalio građanima što su glasali za promenu Ustava

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Apr.2017, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan zahvalio građanima što su glasali za promenu Ustava

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan zahvalio je večeras svim građanima koji su glasali na današnjem referendumu o ustavnim promenama, bez obzira na to kako su glasali, javila je turska agencija Anadolija.

"Ovo je pobeda cele Turske. Posebno zahvaljujem građanima koji su glasali izvan Turske jer znamo kroz šta su sve prolazili", rekao je Erdogan i dodao da je na glasanje izašlo 86 odsto birača.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Erdogan je pozvao strane zemlje da poštuju rezultate referenduma.

Na osnovu 98,95 odsto prebrojanih glasova, 51,34 odsto građana Turske glasalo je za ustavne promene, odnosno uvođenje predsedničkog sistema, dok je 48,66 odsto Turaka glasalo protiv.

U Turskoj je danas održan referendum na kojem je oko 55,3 miliona Turaka odlučivalo o uvođenju predsedničkog sistema u toj zemlji, odnosno davanju znatno većih ovlašćenja turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu koji bi u tom slučaju mogao da ostane na vlasti do 2029. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Referendum u Turskoj, Erdogan pred ciljem

Izvor: Blic, 15.Apr.2017

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i opozicija su danas održali završne mitinge da bi privukli neodlučne birače uoči ključnog referenduma o jačanju predsedničkih ovlašćenja..."Nove poruke" - naslov je vodećeg dnevnika "Hurijet", dok je šef države samo danas učestvovao na četiri mitinga,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.