Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Sep.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan kritikovao centralnu banku zbog povećanja kamate

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je danas centralnu banku Turske zbog naglog povećanje referentne kamate i rekao da će se "videti rezultati" nezavisnosti centralne banke.

Centralna banka juče je podigla referentu kamatu sa 17,75 odsto na 24 odsto kako bi obuzdala krizu lire. Ta odluka je potvrda nezavisnosti centralne banke uprkos pritiscima Erdogana da se kamata ne podiže.

U obraćanju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zvaničnicima vladajuće Partije pravde i razvoja Erdogan je rekao da njegovo "strpljenje" sa bankom ima granice.

"Evo vam, evo vam nezavisnost. Videćemo rezultate te nezavisnosti", rekao je Erdogan.

On je rekao da su nevolje turske valute posledica zavere iz inostranstva pošto Turska nije "odgovorila" na zahteve SAD.

Vašington traži od Ankare da oslobodi pritvorenog američkog sveštenika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan besan: Evo vam, videćete - zavera

Izvor: B92, 14.Sep.2018

Istanbul -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je centralnu banku Turske zbog naglog povećanje referentne kamate...On je rekao da će se "videti rezultati" nezavisnosti centralne banke...Centralna banka juče je podigla referentu kamatu sa 17,75 odsto na 24 odsto kako bi obuzdala krizu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.