Epidemija kolere u Centralnoafričkoj Republici, umrlo 16 osoba

Izvor: Blic, 08.Okt.2011, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epidemija kolere u Centralnoafričkoj Republici, umrlo 16 osoba

Epidemija kolere u Centralnoafričkoj Republici odnela je 16 života, saopštio je danas portparol ministarstva zdravlja Modeste Hoza.

"Prema poslednjim izveštajima, ima 57 slučajeva zaraze i 16 mrtvih", rekao je Hoza, pozivajući stanovnike da preduzmu mere protiv prenosa bolesti i da se ne plaše.

Zvaničnik bolnice u glavom gradu Bangiju izjavio je da je su u prestonici zabeležena četiri slučaja zaraze i da je intervenisao Crveni krst.

Ministar zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Žan-Mišel Mandaba izjavio je prošle sedmice da je u južnim oblastima Ombela-Mpoko i Lobaje od kolere preminulo najmanje 10 osoba.

Dan ranije izvor iz zdravstvenih službi rekao je da je zbog zaraze umrlo šest osoba u oblasti Libmo, 20 kilometara od prestonice.

Vlasti su pre dva meseca upozorile na opasnost od izbijanja epidemije, zbog pojave kolere u susednim zemljama.

Povezane vesti: Kolera preti gladnima u Somaliji U Čadu od kolere umrla 41 osoba

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.