Ekvador: Kineski ribari osuđeni na zatvor zbog krivolova

Izvor: Blic, 29.Avg.2017, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekvador: Kineski ribari osuđeni na zatvor zbog krivolova

Sud u Ekvadoru osudio je 20 članova posade kineskog ribarskog broda na kazne od jedne do četiri godine zatvora, zbog ilegalnog ribarenja nedaleko od ostrva Galapagos, gde su uhvaćeni sa 6.600 ajkula.

Brod "Fu Juan Ju Leng" sa kineskom zastavom, otkriven je sredinom avgusta sa oko 300 tona skoro izumrlih ili ugroženih vrsta, među kojima je bilo i ajkula čekićara, prenosi Rojters.

Članovi posade osuđeni su na zatvorske kazne od jedne do četiri godine i novčanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kaznu od 5,9 miliona dolara.

Vlada Ekvadora saopštila je da će brod oduzeti, a mrtve životinje baciti u more.

Ekvadorsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je poslalo zvaničan protest Kini zbog prisustva kineskog broda blizu Galapagosa, a Ministarstvo za zaštitu životne sredine da je kineski brod ribario u morskom rezervatu Galapagosa.

Ranije ovog meseca, kineski ambasador u Kitu, Vang Julin, rekao je da njegova država želi da preduzme sve neophodne mere kako bi "zaustavila te nedeozvoljene radnje".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.