Eksplozije u skladištu nafte namerno izazvane

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2015, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozije u skladištu nafte namerno izazvane

Sumnja se da su dve eksplozije, koje su noćas ođeknule u skladištu kompanije "Liondelbasel", nedaleko od aerodroma u Marselju, namerno izazvane, saopštio je izvor blizak francuskim vlastima.

"Istovremene eksplozije rezervoara, koji su udaljeni 500 metara jedan od drugog, nisu posledica tehničke greške", navodi izvor Rojtersa dodajući da se razmatraju navodi o namernom izazivanju eksplozija.

Dva rezervoara, od kojih je jedan ispunjen benzinom, a drugi nafotom, eksplodirala >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su u skladištu nafte u francuskoj prefekturi Ušće Rone na jugu zemlje, na 10 kilometara od aerodroma u Marselju i gust obak dima se dizao visoko u nebo i video se na oko 1,5 kilometara od mesta eksplozije, navode francuski mediji.

Ipak, dim ne predstavlja neposrednu opasnost po zdravlje, a saobraćaj na aerodromu u Marselju nije ugoržen, navodi se u saopštenju perfekture Ušće Rone.

#BouchesduRhône : le plan #Orsec déclenché après un #incendie sur un site pétrochimique à #BerrelEtang pic.twitter.com/p77nvtTWwA

Prema novinskim izveštajima, jaka eksplozija se čula i na marseljskom aerodromu koji je peti najprometniji aerodrom za putnički saobraćaj u Francuskoj.

Multinacionalna hemijska kompanija "Liondelbasel" posluje na pet kontinenata i zapošljava oko 11.000 ljudi, navodi Raša tudej.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.