Eksplozija na krovu zgrade univerziteta u Lionu

Izvor: RTS, 17.Jan.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija na krovu zgrade univerziteta u Lionu

Snažna eksplozija i požar dogodili su se na krovu zgrade Univerziteta u Lionu, pri čemu su lakše povređene tri osobe, saopštili su francuski zvaničnici.
To područje je evakuisano nakon eksplozije koja se jutros dogodila, a kako je saopštila regionalna vatrogasna služba, požar je stavljen pod kontrolu ubrzo nakon toga, preneo je AP.
Slike objavljene na društvenim mrežama pokazale su ogromne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oblake crnog dima i plamen koji se uzdiže iznad kampusa u predgrađu Liona Vilurban.
Univerzitet je rekao da su čuli višestruke eksplozije i da je do njih došlo tokom radova na renoviranju.
Grad Vilurban je objavio da je eksplozija "slučajna", bez elaboriranja.
I grad i univerzitet su insistirali da nema rizika od hemijskog curenja.
Eksplozija se dogodila nekoliko dana nakon eksplozije i požara u Parizu, očigledno izazvanih curenjem gasa u pekari, kada su poginule četiri osobe, a desetine povređene.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Troje povređenih u eksploziji plina na krovu univerzitetske zgrade kod Liona

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2019

Tri osobe su povređene u eksploziji plina na krovu zgrade u univerzitetskom kampusu u Vilerbanu, u predgrađu Liona, na istoku Francuske, saopštila je francuska policija...Gradske vlasti tvitovale su da je u pitanju nesreća...Eksplozija je izazvala požar koji je brzo lokalizovan...Vatrogasci i hitna...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.