Eksplodirao automobil u Kabulu, poginulo 14 osoba

Izvor: RTS, 07.Avg.2019, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplodirao automobil u Kabulu, poginulo 14 osoba

Najmanje 14 osoba je poginulo, a oko 150 povređeno kada je eksplodirao automobil-bomba nedaleko od policijske stanice u Kabulu, prestonici Avganistana. Među poginulima ima mnogo žena i dece. Odgovornost za eksploziju preuzeli su talibani, prenosi Rojters.
Nesreća se dogodila u jutarnjim časovima u zapadnom delu grada, kada se automobil zaustavio ispred stanice, izjavio je porptparol Ministarstva unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslova Nasrat Rahimi.

Dodao je da su povređeni prebačeni u bolnicu.
U međuvremenu je jedan visoki zvaničnik izjavio da je na istoku grada u toku akcija protiv pobunjenika, prenosi AP.
Talibani navode da je cilj napada bio centar za obuku snaga bezbednosti. Žrtve su uglavnom civili, a poginula su i četiri policajca. Među povređenima ima mnogo žena i dece.

"Stalni napadi talibana svedoče o tome da oni, nažalost, nisu za mir. Svaki napad talibana je kočnica mirovnog procesa", istakao je portparol predsednika Avganistana Ašraf Gani.
U Avganistanu nasilje ne jenjava iako je delovalo da su Talibani i SAD nadomak istorijskog dogovora koji bi podrazumevao povlačenje američke vojske u zamenu za obećanje talibana da Avganistan neće koristiti kao bazu za napade ekstremista.
Talibani pozivaju na bojkot predsedničkih izbora zakazanih za 28. septembar i prete napadima na predizbornim skupovima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Najmanje 95 osoba povređeno u eksploziji automobila u Kabulu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Avg.2019

Najmanje 95 osoba, uglavnom žene i deca, povređeno je kada je eksplodirao automobil nedaleko od policijske stanice u Kabulu, prestonici Avganistana. Kako prenosi Rojters, odgovornost za eksploziju preuzeli su talibani. "Veliki broj vojnika i policije je ubijen ili ranjen", navodi se u saopštenju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.