Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2017, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipatski borbeni avioni gađali vozila napadača na džamiju

Borbeni avioni pogodili su nekoliko vozila korišćenih u napadu na džamiju na Sinajskom polustrvu u kome je poginulo 235 ljudi, uništviši ih i ubivši sve putnike, saopštila je danas egipatska vojska.

U vojnom saopštenju je navedno da su vozila pogođena u području napada na džamiju koji je izveden u petak u sinajskom mestu Bir al- Abed, nasmrtonosnijem terorističkom aktu islamskh ekstremista u modernoj istoriji Egipta.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ali je teroristička organizacija Islamska država ranije najavljivala da će iskoreniti sufiste na Sinaju i u Egiptu, a u toj džamiji su se okupljali upravo sufisti.

Lokalna grana Islamske države širi pobunu na Sinaju gde se vladine snage bore već godinama protiv ekstremista. U džamiju koja je bila meta napada dolazili su sufisti, članovi mističnog pokreta islama koje ekstremisti smatraju hereticima.

Napadači su juče pucali na vernike za vreme tradicionalnih moltivi muslimana petkom u podne i aktivirali granate na raketni pogon, blokirajući izlazne puteve. U napadu je takođe ranjeno 109 ljudi.Taj napad je znak da egipatske vlasti nisu uspele da zastraše pobunjenike.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.