Izvor: Večernje novosti, 21.Jun.2015, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat šalje ambasadora u Izrael posle tri godine

KAIRO,TEL AVIV - Egipat je imenovao novog ambasadora za Izrael nakon skoro tri godine otkako je opozvan prethodni, na početku izraelske ofanzive na Pojas Gaze 2012. godine. U saopštenju se navodi da je predsednik Abdel-Fatah el-Sisi imenovao ambasadora Hazema Kairata u okviru redovne izmene egipatskih diplomata. Kairat će zameniti Atefa Salema Al - Ahla, koji je bio na toj funkciji manje od mesec dana krajem 2012. godine. Prethodnik El-Sisija, islamistički predsednik Muhamed Morsi, opozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je Al- Ahla u znak protesta zbog izraelske ofanzive, navodi Asošijeted pres. Međutim, Morsi je igrao ključnu ulogu sa SAD u pregovorima o primirju. On je bio prvi lider iz Muslimanske braće koji je pregovarao između Izraela i islamističkog Hamasa, koji vladara Pojasom Gaze. El-Sisi održava dobre veze s Izraelom otkako je postao prerdsednik nakom svrgavanja Morsija, a njegovi odnosi sa liderima Gaze su napeti, navela je agencija.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Egipat šalje ambasadora u Izrael posle tri godine

Izvor: Blic, 22.Jun.2015, 00:53

Egipat je imenovao novog ambasadora za Izrael nakon skoro tri godine otkako je opozvan prethodni, na početku izraelske ofanzive na Pojas Gaze 2012. godine...El Sisi imenovao ambasadora u Izraelu..U saopštenju, objavljenom juče, navodi se da je predsednik Abdel-Fatah el-Sisi imenovao ambasadora Hazema...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.