Izvor: B92, 06.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU zabrinuta zbog ostavke palestinskog premijera

Riva del Garda -- Palestinski premijer Mahmud Abas podneo je u subotu ostavku, koju je, kako prenosi Rojters, palestinski lider Jaser Arafat prihvatio.

Evropska unija zabrinuta je zbog ostavke palestinskog premijera Mahmuda Abasa, izjavio je u subotu italijanski ministar inostranih poslova Franko Fratini. "EU je duboko zabrinuta zbog ozbiljnog rizika od opasne nestabilnosti na čelu palestinske izvršne vlasti", izjavio je Fratini na sastanku ministara inostranih poslova EU u mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Riva del Garda, u Italiji. Danski ministar inostranih poslova Per Stig Meler, jedan od tvoraca bliskoistočnog mirovnog plana, rekao je da Abasova ostavka predstavlja veliki korak unazad za mirovni proces. On je rekao da je sada veoma važno da se četvroka - SAD, EU, Rusija i Ujedinjene nacije - sastane sa predstavnicima palestinskih i izraelskih vlasti. Italija, koja trenutno predsedava EU, zatražila je da se sastanak Kvarteta održi 22. septembra u Njujorku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.