Subota, 06.09.2003.

12:31

EU zabrinuta zbog ostavke palestinskog premijera

Izvor: Beta

Default images

Palestinski premijer Mahmud Abas podneo je u subotu ostavku, koju je, kako prenosi Rojters, palestinski lider Jaser Arafat prihvatio.

Evropska unija zabrinuta je zbog ostavke palestinskog premijera Mahmuda Abasa, izjavio je u subotu italijanski ministar inostranih poslova Franko Fratini. "EU je duboko zabrinuta zbog ozbiljnog rizika od opasne nestabilnosti na čelu palestinske izvršne vlasti", izjavio je Fratini na sastanku ministara inostranih poslova EU u mestu Riva del Garda, u Italiji. Danski ministar inostranih poslova Per Stig Meler, jedan od tvoraca bliskoistočnog mirovnog plana, rekao je da Abasova ostavka predstavlja veliki korak unazad za mirovni proces. On je rekao da je sada veoma važno da se četvroka - SAD, EU, Rusija i Ujedinjene nacije - sastane sa predstavnicima palestinskih i izraelskih vlasti. Italija, koja trenutno predsedava EU, zatražila je da se sastanak Kvarteta održi 22. septembra u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: