ERDOGAN: Turska pušta 200 kurdskih pešmerga iz Iraka da pređu u Kobani

Izvor: Kurir, 23.Okt.2014, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ERDOGAN: Turska pušta 200 kurdskih pešmerga iz Iraka da pređu u Kobani

Pešmerge (kurdska milicija u Iraku) donose u Kobani teže naoružanje i predstavljaju veliko pojačanje

RIGA - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je postignut dogovor da oko 200 kurdskih boraca pređe preko turske teritorije iz Iraka u sirijski grad Kobani kako bi pomogli sunarodnicima u u odbrani tog strateški važnog grada od terorista Islamske države u Iraku i Levantu (ISIL).

Visoki zvaničnik Kurdistana rekao je za Rojters da će pešmerge, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kurdska milicija iz Iraka, biti opremljeni težim naoružanjem od onog kojim raspolažu kurdski borci u Kobaniju, koji kažu da im je u odbani grada od džihadista potrebno oružje za probijanje pancira.

#Iraq #KRG MPs OK Peshmerga 2 to go fight #ISIS in #Syria - But long been saying lack resources 2 fight ISIS at home? http://t.co/NBm5Yuq8Ee

Kurdski poslanici juče su postigli dogovor o slanju svojih boraca, što je prvi vojni ulazak ove poluautonomne oblasti u sukobe u Siriji.

"Saznao sam da su konačno postigli dogovor o cifri od 200 (boraca)", rekao je Erdogan na konferenciji za novinare u Rigi, prestonici Letonije.

Portparol pešmergi Halgurd Hikmat izjavio je da su pripreme za odlazak boraca u Kobani u toku.

Džihadisti nastavljaju ofanzivu na Kobani uprkos bombardovanju koalicionih snaga.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.