Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK opomenula Sloveniju zbog neadekvatne putarine za strance

LJUBLJANA - Evropska komisija je danas uputila Sloveniji javnu opomenu zbog naplate putarine na autoputovima kroz prodaju nalepnica za vozila, sa šestomesečnim važenjem.

Uvođenje nalepnica Evropska komisija smatra diskriminatornim za strance, koji slovenačke autoputeve koriste kratko vreme ili povremeno.

Evropska komisija smatra da je uvođenje nalepnica protivno propisima Evropske unije (EU), a u koliko Slovenija ne bude adekvatno reagovala na javnu opomenu može >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << završiti pred Sudom Evropskih zajednica.

Slovenija je nalepnice uvela 1. jula i odredila polugodišnju cenu od 35 evra, a za iduću godinu godišnju cenu od 55 evra.

Za kamione i dalje važi stari način naplate korištenja autoputeva.

Savetnik predsednika Socijalnih demokrata, pobednika parlamentarnih izbora, Patrik Vlačić koji se pominje kao budući ministar saobraćaja, smatra da bi vraćanje naplate putarine na staro bilo neodgovorno prema državljanima Slovenije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EK uputila Sloveniji zvanično upozorenje zbog vinjeta

Izvor: Capital.ba, 03.Okt.2008, 09:37

BRISEL, Evropska komisija je juče poslala Sloveniji zvanično upozorenje zbog uvođenja naplate putarine vinjetama kojima, kako je istaknuto, diskriminiše povremene korisnike svoje putne mreže.  U saopštenju za štampu EK se navodi da &#8220;to što je Slovenija uvela godišnje i polugodišnje...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.