Džonson: Ne slažem se sa odlukom britanskog Vrhovnog suda da je suspenzija nezakonita

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Sep.2019, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Ne slažem se sa odlukom britanskog Vrhovnog suda da je suspenzija nezakonita

Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas da se ne slaže sa odlukom britanskog Vrhovnog suda da suspenzija parlamenta nije u skladu sa zakonom. Premijer je rekao da neće podneti ostavku zbog te odluke.

Džonson je u Njujorku, gde učestvuje na 74. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Iz ulice Dauning saopštili su da će se on iz Njujorka u Veliku Britaniju vratiti u toku noći, ranije nego što je planirano.

Britanski parlament sutra će nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa radom.

Džonson je u Njujorku rekao da će vlada poštovati odluku suda, ali da je nagovestio da će ponovo pokušati da suspenduje parlament.

"Ne slažem se sa odlukom pravosuđa. Ne mislim da je ispravna, ali nastavićemo dalje, a parlament će se naravno vratiti", rekao je on i dodao da misli da postoje dobri uslovi da se nastavi sa "kraljičinim govorom".

"Kraljičin govor" je uobičajena formalnost tokom koje se iznosi zakonodavni plan. Sastavlja ga vlada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Boris Džonson neće podneti ostavku

Izvor: RTS, 24.Sep.2019

Kabinet britanskog premijera Borisa Džonsona saopštio je da on neće podneti ostavku posle današnjeg zaključka Vrhovnog suda da je odluka predsednika vlade o suspenziji parlamenta bila nezakonita. . Iz Dauning strita je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.