Boris Džonson neće podneti ostavku

Izvor: RTS, 24.Sep.2019, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Džonson neće podneti ostavku

Kabinet britanskog premijera Borisa Džonsona saopštio je da on neće podneti ostavku posle današnjeg zaključka Vrhovnog suda da je odluka predsednika vlade o suspenziji parlamenta bila nezakonita.
Iz Dauning strita je poručeno da će se Boris Džonson iz Njujorka, gde prisustvuje Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, vratiti već tokom noći, što je ranije nego što je bilo predviđeno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Britanski parlament sutra nastavlja rad, navodi AP. Džonson je u Njujorku izjavio da se ne slaže sa odlukom Vrhovnog suda, ali da će je vlada poštovati, mada je nagovestio da će ponovo pokušati da suspenduje rad parlamenta.
Džonson je naglasio da su Velikoj Britaniji potrebni parlamentarni izbori.
"Treba da imamo izbore", rekao je Džonson novinarima dok je odlazio sa sastanka u Njujorku, preneo je Rojters.
Britanski premijer prethodno je izjavio da će, prema trenutnim zakonskim propisima, Velika Britanija napustiti Evropsku uniju 31. oktobra.
"Prema zakonskim propisima Velika Britanija napušta EU 31. oktobra bez obzira šta bude, ali uzbudljiva stvar za nas je sada da postignemo dobar dogovor", rekao je Džonson novinarima u Njujorku, preneo je Rojters.
"I to je ono na čemu radimo i da budem iskren nije nam mnogo lakše zbog ovakvih stvari u parlamentu ili u sudovima", rekao je Džonson.
"Prema zakonskim propisima, mi napuštamo (EU) 31. oktobra i veoma se nadam se da ćemo postići dogovor i mislim da ono što narod u ovoj zemlji želi da vidi jesu parlamentarci koji rade zajedno u nacionalnom interesu, kako bismo ovu stvar uradili i to je ono što ćemo učiniti", dodao je Džonson.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džonson se vratio u London

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Sep.2019, 11:48

Britanski premijer Boris Džonson vratio se u London u sredu pred novu sednicu Parlamenta, nakon odluke Vrhovnog suda da je suspenzija te institucije bila protivna zakonu, javlja agencija Rojters. Džonson je zbog te odluke prekinuo svoje učešće na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku. Vrhovni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.