Džihadisti gađali gasovode u provinciji Homs u Siriji

Izvor: Večernje novosti, 25.Feb.2017, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti gađali gasovode u provinciji Homs u Siriji

Džihadisti Islamske države gađali su danas u sirijskoj centralnoj provinciji Homs gasovode zbog čega su prekinute neke proizvodne linije Džihadisti Islamske države gađali su danas u sirijskoj centralnoj provinciji Homs gasovode zbog čega su prekinute neke proizvodne linije, javila je sirijska državna agencija SANA. Sirijski ministar za električnu energiju Muhamed Zeir Harbuti izjavio je da se napad dogodio na jednu fabriku gasa i da je zbog toga smanjena proizvođnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << struje na 65 odsto zbog nanete štete. Ministar energetike Ali Ganim rekao je da fabrika dnevno proizvodi oko 6,6 miliona kubnih metara gasa i da je u toku uspostavljanje punog rada fabrike. Napad Islamske države dogodio se nekoliko sati posle napada bivšeg ogranka terorističke organizacije Al Kaide u Siriji, Fronta Fateh al Šama. Ta organizacija je preuzela odgovornost za niz samoubilačkih napada na sedišta snaga bezbednosti u centralnom sirijskom gradu Homsu, u kojima je danas poginulo više od 40 osoba. Napadi na Homs izvedeni su dok u Ženevi traju mirovni pregovori pod okriljem UN-a. SIRIJSKE VLASTI OBEĆALE ODMAZDU POSLE BOMBARDOVANjA HOMSA Sirijske vlasti obećale su danas odmazdu posle napada džihadista na grad Homs u kojem je ubijeno više od 40 osoba, izjavio je šef delegacije sirijske vlade Bašar el Džafari. "Napadi terorista na Homs predstavlja jasnu poruku za nas u Ženevi. Primili smo poruku i taj zločin neće ostati bez odmazde", rekao je Džafari u Ženevi gde su u toku mirovni pregovori pod okriljem UN. Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura izjavio je ranije danas da je napad namenjen da ugrozi pregovore u Ženevi. "Svaki put kada pregovaramo uvek neko pokušava da ugrozi taj proces. Nešto tako smo i očekivali", rekao je De Mistura. Bivši ogranak terorističke organizacije Al Kaide u Siriji, Front Fateh al Šam, preuzeo je odgovornost za niz samoubilačkih napada na sedišta snaga bezbednosti u centralnom sirijskom gradu Homsu, u kojima je danas poginulo više od 40 osoba. U saopštenju te ekstremističke organizacije navodi se da je pet bombaša samoubica izvelo napade. Homs je treći po veličini grad u Siriji. Poslednjih godina je više puta bio meta napada za koje su odgovornost uglavnom preuzeli džihadisti Islamske države.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Džihadisti gađali gasovode u provinciji Homs u Siriji

Izvor: Blic, 26.Feb.2017, 00:39

Džihadisti Islamske države gađali su danas u sirijskoj centralnoj provinciji Homs gasovode zbog čega su prekinute neke proizvodne linije, javila je sirijska državna agencija SANA...Sirijski ministar za električnu energiju Muhamed Zeir Harbuti izjavio je da se napad dogodio na jednu fabriku gasa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.