Ova grupa preuzela je odgovornost za napad u Siriji

Izvor: BKTV News, 25.Feb.2017, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova grupa preuzela je odgovornost za napad u Siriji

Sirijski Front Fateh al-Šam, koji je ranije bio blizak Al kaidi, preuzeo je danas odgovornost za samoubilačke napade u Homsu, javlja AFP.

Prema navodima Fronta Fateh al-Šama, petorica njenih preipadnika su učestvovala u dva napada u dva distrikta u srcu grada.

Najmanje 42 osobe su poginule, a na desetine je povređeno u dva odvojena samoubilačka napada sirijskih pobunjenika na vladine bezbednosne snage u Homsu, javila je sirijska državna televizija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
"Napadi su pogodili sedišta državne bezbednosti i vojne obaveštajne službe u dva distrikta", rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman za AFP.

Prema njegovim rečima, u napadu je učestvovalo najmanje šest napadača i nekoliko njih se raznelo.

U petak je komandant američkih snaga za Bliski istok general Džon Votel nenajavljeno posetio sever Sirije gde je razgovarao sa liderima lokalne koalicije koja se bori protiv džihadista Islamske države.

To je prva poseta jednog američkog komandanta Demokratskim sirijskim snagama od stupanja na dužnost predsednika Donalda Trampa.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvostruki napad u Siriji, najmanje 42 žrtve

Izvor: VOA, 25.Feb.2017

U dvostrukom samoubilačkom napadu u zapadnom sirijskom gradu Homsu danas je poginulo najmanje 42 ljudi, uključujući jednog visokog zvaničnika obaveštajne službe. Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu navodi da je nekoliko napadača diglo sebe u vazduh u blizini sedišta...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.