Džihadista iz Malija koji je smatran mrtvim oživeo u video-snimku

Izvor: RTS, 02.Mar.2019, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadista iz Malija koji je smatran mrtvim "oživeo" u video-snimku

Amadu Kufa, džihadista visokog ranga u Maliju koji se mesecima smatrao mrtvim pojavio se u video-snimku, javlja Bi-Bi-Si.
Verodostojnost video-snimka u kome Amadu Kufa ismeva vest o sopstvenoj smrti potvrdio je SITE, američka obaveštajna grupa.

Trupe francuske vojske intervenisale su 2013. godine u Maliju, uspevši da potisnu džihadiste. Međutim, ekstremisti nisu u potpunosti uništeni, a delovi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << teritorije još nisu pod kontrolom države.
Novembra prošle godine portparol vojske Malija i francuski ministar odbrane tvrdili su da je Kufa mrtav, koji je visoki pripadnik najjače ekstremisitčke grupe u toj zemlji – JNIM.
Tokom snimka dugog 19 minuta, Amadu Kufa sa belim turbanom na glavi ismeva fransuke i trupe Malija.
Portparol francuske vojske rekao je da vlasti utvrđuju autentičnost snimka.
Kufa je poznat po čestim napadima koje je organizovao u Maliju i susednoj Burkini Faso.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.