Dvoje povređeno u sukobu s policijom u Fergusonu

Izvor: Radio 021, 10.Avg.2015, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje povređeno u sukobu s policijom u Fergusonu

Obeležavanje godišnjice smrti crnog tinejdžera Majkla Brauna u Fergusonu završilo se nasilnim protestom, pucnjavom i ranjavanjem dva demostranta.

Nekoliko minuta pošto su se čuli pucnji, fotoreporter agencija Asošiejted presa video je muškarca kako nepomično leži potrbuške, obliven krvlju, iza jednog restorana. Kasnije je i novinar američke agencije video užasnutu ženu koju su prijatelji tešili, pošto je vrisnula - "zašto su to uradili". Još jedna žena se onesvestila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u blizini, a muškarac u neposrednoj blizini je rekao da su mu ubili brata.

Portparol policije u tom gradu u američkoj državi Misuri nije mogao "odmah da odgovori na pitanja o pucnjavi i mogućoj smrti demostranta", mada je policija saopštila da su dvoje "pogođeni u paljbi usred noći u konfrontaciji interventne policije i demonstranata".

Pucnji su se čuli oko 23.15 sati po lokalnom vremenu pošto se nekoliko stotina ljudi okupilo u Zapadnoj Florisant ulici u Fergusonu. Pucnjava je izbila pošto je lokalna policija pokušava da rastera gomilu demonstranata koji su počeli da blokiraju saobraćaj i razbijaju prozore duž ulice koja je bila žarište nemira prošle godine posle ubistva 18-godišnjeg nenaoružanog američkog tinejdžera.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.