Dve italijanske regije idu na referendum o većoj autonomiji

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve italijanske regije idu na referendum o većoj autonomiji

Severne italijanske regije Lombardija i Veneto, koje kontroliše desničarska Severna liga, raspisaće referendume u oktobru o većoj autonomiji, rekli su zvaničnici.

"Referendumi će biti održani u oktobru", rekao je predsednik Lombardije Roberto Maroni novinarima u Milanu.

Rezultat glasanja neće biti obavezujući, ali bi pobeda mogla da ojača Severnu ligu i popularnost guvernera Veneta Luke Zaje, koga mnogi vide kao novog šefa italijanske desnice.

Ustavni sud Italije odbacio je prvobitni plan Zaje da se na referendumu glasačima postavi pitanje da li žele da se Veneto odvoji od Italije ili da zadrže kontrolu 80 odsto poreskih prihoda.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Novi potres u Evropi: Italija pred početkom raspada?

Izvor: B92, 20.Apr.2017

Italijanske severne oblasti Lombardija i Veneto, u kojima je na vlasti desničarska Severna liga, održaće u oktobru referendume...One će to učiniti kako bi pokušale da dobiju veću autonomiju, najavio je predsednik Lombardije Roberto Maroni...Rezultati glasanja neće biti obavezujući, ali bi pobeda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.