Izvor: RTS, 03.Avg.2020, 16:30

Dve godine posle tragedije Đenova dobija novi most

Italijanski grad Đenova dobija novi most na mestu starog koji se 14. avgusta 2018. godine iznenada obrušio odnevši sa sobom u ponor automobile i kamione koji su se nalazili na njemu. Poginule su 43 osobe.
Premijer Đuzepe Konte novi most definiše simbolom nove Italije koja, i kada padne, zna da se podigne na noge. 

Na ceremoniji koja će se održati večeras neće biti članova porodica poginulih u tragediji pre dve godine>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Ova proslava se rađa iz tragedije. Ovaj most nam ne pripada", izjavila je Egle Poseti iz Komiteta porodica žrtava.
Prema njenim rečima, oni koji su brinuli o mostu "Morandi" ne zaslužuju poverenje Italijana.
"Bilo bi nam zaista teško da danas budemo na mostu", dodala je Poseti.
Ceremonija otvaranja mosta započeće trominutnom tišinom za kojom će slediti čitanje imena poginulih.
Grad će na ovaj način pozdraviti novi most koji će nositi ime "Đenova San Đorđo". Vioriće se dve zastave: italijanska kao simbol ujedinjenja i nacionalne pripadnosti na strani Ponente i ona Svetog Đorđa na strani Levante.
Poznati arhitekta Renzo Pjano poklonio je ovaj projekat gradu Đenovi koji ga je osmislio kao "haj-tek" strukturu za grad koji mu je u srcu.
Radnici koji su radili 24 sata dnevno sedam dana u nedelji nisu se zaustavili ni za vreme epidemije koronavirusa ne bi li u što kraćem roku vratili most Đenovi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DVE GODINE POSLE TRAGEDIJE Đenova dobila novi most, na otvaranju Konte i Matarela (VIDEO)

Izvor: Blic, 03.Avg.2020

Dve godine od tragičnog urušavanja mosta u Đenovi koji je odneo 43 života, u tom lučkom gradu večeras je premijer Italije Đuzepe Konte presecanjem trake u bojama italijanske zastave zvanično otvorio novi most.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.