Dubai zlatom nagradio sve koji su smršali tokom ramazanskog posta

Izvor: Blic, 08.Nov.2013, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubai zlatom nagradio sve koji su smršali tokom ramazanskog posta

Vlasti Dubai podelile su 2,8 miliona dirhama (763.000 dolara) u zlatu učesnicima kampanje mršavljenja, koju je ovaj emirat pokrenuo ovog leta u borbi protiv gojaznosti.

Inicijatori akcije "Vaša težina u zlatu" obećali su po gram zlata za svaki izgubljeni kilogram, pod uslovom da učesnici smršaju najmanje dva kilograma do 16. avgusta, kada se završio jednomesečni ramazanski post.

Ahmad al-Šeik, 27-godišnji arhitekta iz Sirije, koji je smršao čak 26 kilograma, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osvojio je glavnu nagradu - 63 grama zlata, vrednih 10.000 dirhama, koja mu je uručena juče.

Šeik, koji je na početku takmičenja težio 146 kilograma, bio je jedan od 2.648 dobitnika "nagrade u zlatu" u ukupnom iznosu od 16,82 kilograma.

- Uključio sam se u kampanju sa 15 dana zakašnjenja. U početku sam bio zabrinut, misleći da sam propustio puno vremena u odnosu na druge takmičare - izjavio je mladi Sirijac za list "Galf njuz".

Drugo i treće mesto zauzele su osobe koje su izgubile 23, odnosno 22 kilograma.

List navodi da su svi učesnici, koji su smršali najmanje pet kilograma, dobili po dva grama zlata za svaki izgubljeni kilogram, dok su oni koji su smršali preko 10 kilograma dobili po tri grama žutog metala.

Tokom Ramazana, vernici se suzdržavaju od jela, pića i pušenja tokom dana, od svitanja pa sve do zalaska sunca. Većina, medjutim, nadoknđjuje propušteno tokom noći, uprkos upozorenjima da preterivanje može da naškodi zdravlju.

Mnoge zalivske zemlje se trude da smanje broj gojaznih među stanovništvom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dubai zlatom nagradio gubitak kilograma

Izvor: Akter, 08.Nov.2013

Vlasti Dubai podelile su 2,8 miliona dirhama (763.000 dolara) u zlatu učesnicima kampanje mršavljenja, koju je ovaj emirat pokrenuo ovog leta

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.