Državljanin Srbije uhapšen na Malti zbog pokušaja ubistva

Izvor: RTS, 09.Jul.2018, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljanin Srbije uhapšen na Malti zbog pokušaja ubistva

Uhapšen državljanin Srbije osumnjičen za pokušaj ubistva poznatog malteškog biznismena Huga Hetkutija, objavio je portal "Tajms of Malta".
Hugo Hetkuti (52) izboden je nožem u petak uveče u gradu Pejsvil. Operisan je i njegovo stanje je stabilno.
Portal Tajms of Malta navodi da je osumnjičeni krenuo da "zagrli" Hetkutija, a potom ga nožem ubo u stomak.
Ovom napadu je, prema pisanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << malteškog portala, prisustvovalo nekoliko osoba.
Policija je krenula u potragu za osumnjičenim koga su na kraju omamili šokerom jer je pre toga lakše povredio policajca.
I osumnjičeni je završio u bolnici, a posle ukazane pomoći odveden je u policijsku stanicu na ispitivanje.
Hetkuti je vlasnik brojnih objekata, među kojima su hoteli i mesta za zabavu. Napadnut je dok je u svom restoranu "Seafood and coctails" isprobavao uzorke hrane pred otvaranje lokala.
Prilikom pretresa, kod osumnjičenog je pronađen i nož kojim je uboden Hetkuti, prenosi Blic. Beogradski list, pozivajući se na malteške medije, navodi da je reč o B. Č. (36).
Osumnjičeni je optužen i za nepoštovanje naloga policije, opiranje hapšenju i nošenje noža. Njegov advokat rekao je pred sudom da je njegov klijent izjavio da nije kriv za optužbe koje su podignut protiv njega, ali i da neće tražiti puštanje na slobodu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.