Državljanin Srbije čeka test na brodu Dajmond princes

Izvor: RTS, 12.Feb.2020, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljanin Srbije čeka test na brodu "Dajmond princes"

Prema zvaničnim informacijama japanskih vlasti, na brodu "Dajmond princes", koji je od 5. februara u dvonedeljnom karantinu i na kojem se nalazi 14 državljana Republike Srbije i jedan državljanin Crne Gore, potvrđeni su novi slučajevi zaraženih, čime je ukupan broj pozitivnih na Kovid-19 povećan na 174 (od 492 testirana).
Među novih 39 pozitivno testiranih (od čega je 29 putnika i 10 članova posade), >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po prvi put je test pozitivan za jednog tinejdžera, s obzirom na to da su pacijenti koji su u bolnici u kritičnom stanju - četvorica njih, u šezdesetim i sedamdesetim godinama, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Od 14 državljana Republike Srbije na ovom brodu, jedan je prijavio upravi broda da je bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivno testirana na Kovid-19 i poslednja tri dana se nalazi u izolaciji.
Za sada, ovaj član posade još nije testiran, a Ambasada Srbije je zvanično zatražila od kompanija "Princes kruzis" i "Karnival Australija", kao i Ministarstva spoljnih poslova Japana da test bude urađen što pre.
Kada je reč o ostalim našim državljanima, Ambasada je u kontaktu sa njima i ima informacije da se svi osećaju dobro. 
Na brodu je od juče tim lekara i medicinskih sestara iz Društva za prevenciju i kontrolu infekcija radi provere uslova života putnika, kao i neophodnih mera prevencije kako bi se smanjilo prenošenje virusa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije: Na kruzeru u Japanu još 39 obolelih od korona virusa, svih 14 srpskih državljana su DOBRO

Izvor: Blic, 12.Feb.2020

Na brodu "Dajmond princes" koji je od 5. februara u dvonedeljnom karantinu u Japanu ima 39 novih slučajeva pozitivno testiranih na korona virus, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije koje navodi da su srpski državljani dobro, a jedan od njih je trenutno u izolaciji i čeka se da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.