Državljani Srbije vraćaju se iz karantina u Francuskoj, na kruzeru u Japanu 355 zaraženih

Izvor: RTS, 16.Feb.2020, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljani Srbije vraćaju se iz karantina u Francuskoj, na kruzeru u Japanu 355 zaraženih

Četvorica državljana Srbije, koji su evakuisani iz Vuhana u Francusku, gde su proveli dve nedelje u karantinu, posle podne se vraćaju kući. Četrnaest državljana Srbije nalazi se i dalje na kruzeru "Dajmond princes" u Japanu, na kom je 355 zaraženih.
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, u saradnji sa francuskim vlastima, organizovalo povratak četvorice državljana Srbije iz Eks-on-Provansa, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u blizini Marselja. Utvrđeno je da oni nisu zaraženi.

Reporter RTS-a sa lica mesta kaže da će oni danas autobusima biti transportovani od trenažnog centra za francuske vatrogasce do aerodroma, odakle će redovnim civilnim letovima biti vraćeni u svoje zemlje.
Posle podne će iz Marselja poleteti avion sa državljanima Srbije.
Stefan Vojnić, jedan od Srba koji se nalazi u karantinu, rekao je ranije za RTS da su uslovi bili dobri, ali da je kretanje ograničeno na 150 metara u parku i na zajednički prostor za obroke. 
Inače, juče je zabeležen i prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Evropi, i to upravo u Francuskoj. Preminuo je kineski turista.
Na kruzeru 355 zaraženih U međuvremenu, 14 naših državljana je i dalje na brodu "Dajmond princes" u Jokohami. Od oko 3.500 ljudi na brodu, njih 355 je zaraženo.
Dvanaest naših državljana tamo radi, i oni su, kako navodi reporter RTS-a koji je s njima u kontaktu, u kabinama bez prozora i balkona.
Niko od njih nije zaražen.
Inače, krenula je evakuacija starih i onih putnika koji imaju kabine bez prostora i terasa, uglavnom američkih i izraaelskih putnika. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Državljani Srbije danas se vraćaju iz karantina u Francuskoj

Izvor: Radio 021, 16.Feb.2020

Četvorica državljana Srbije, koji su evakuisani iz Vuhana u Francusku, gde su proveli dve nedelje u karantinu, za nekoliko sati se vraćaju u Srbiju...Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, u saradnji sa francuskim vlastima, organizovalo povratak četvorice državljana Srbije iz Ek-on-Provansa, u...

Nastavak na Radio 021...

Povratak iz francuskog karantina, državljani Srbije večeras stižu u Beograd

Izvor: RTS, 16.Feb.2020

Državljani Srbije koji su dve nedelje bili u karantinu u Francuskoj u Beograd stižu večeras u 23.45, javlja reporter RTS-a Vladimir Banić. . Četvorica državljana Srbije su nakon boravka u kineskom Vuhanu, epicentru zaraze...

Nastavak na RTS...

Amerikanci se iskrcali sa kruzera usidrenog u Japanu zbog koronavirusa

Izvor: VOA, 16.Feb.2020

Američki putnici iskrcali su se sa kruzera "Diamond Princess" usidrenog u luci Jokohama u Japanu zbog koronavirusa, prenosi Rojters. Državljani SAD će autobusima biti prebačeni do aviona kojima će biti vraćeni kući. Po povratku ih čeka dvonedeljni karantin koji je u Americi uveden kako bi se...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.