Izvor: Radio 021, 16.Feb.2020, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljani Srbije danas se vraćaju iz karantina u Francuskoj

Četvorica državljana Srbije, koji su evakuisani iz Vuhana u Francusku, gde su proveli dve nedelje u karantinu, za nekoliko sati se vraćaju u Srbiju.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, u saradnji sa francuskim vlastima, organizovalo povratak četvorice državljana Srbije iz Ek-on-Provansa, u blizini Marselja.

Reporter RTS-a sa lica mesta kaže da će oni danas autobusima biti transportovani do aerodroma, odakle će redovnim civilnim letovima biti vraćeni u svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zemlje.

Stefan Vojnić, jedan od državljana Srbije koji se nalazi u karantinu, rekao je ranije za RTS da su uslovi bili dobri, ali da je kretanje ograničeno na 150 metara u parku i na zajednički prostor za obroke.

Inače, juče je zabeležen i prvi smrtni slučaj od virusa korona u Evropi, i to upravo u Francuskoj. Preminuo je kineski turista.

U međuvremenu, 14 naših državljana je i dalje na brodu "Dajmond princes" u Jokohami. Od oko 3.500 ljudi na brodu, njih 355 je zaraženo.

Dvanaest naših državljana tamo radi, i oni su, kako navodi reporter RTS-a koji je s njima u kontaktu, u kabinama bez prozora i balkona.

Niko od njih nije zaražen.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Srbi evakuisani iz Vuhana doputovali u Beograd

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2020

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" večeras je, nešto pre ponoći, doputovalo četvoro državljana Srbije, koji su iz kineskog Vuhana, žarišta epidemije koronavirusa, prebačeni u Francusku, gde su proveli dve nedelje u karantinu...Oni su u Beograd doputovali redovnim letom iz Francuske nakon dvonedeljnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.