Drugi festival korejskog filma u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2015, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi festival korejskog filma u Srbiji

Ambasada Republike Koreje i ove godine organizuje festival korejskog filma, koji se svečano otvara večeras za zvanice u novoj zgradi Jugoslovenske kinoteke, a od sutra do 26. aprila publika će moći da vidi devet savremenih filmova različitih žanrova.

Realizaciju festivala omogućilo je Korejsko filmsko veće.

Prvi na programu je film "Na prvoj liniji". Slede "Paparoti", "Profesionalci", "Srećan život", "Poletanje", "Klijent", "Priznanje ubistva", "Bestseler" i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Tajni sunčev sjaj", snimljeni u periodu 2007-2012. godine.

Nakon velikog uspeha prošlogodišnjeg festivala, Ambasada Koreje je pokrenula ovu manifestaciju kao redovan godišnji kulturni događaj sa ciljem da Srbiji približi korejsku kulturu i društvo.

Od uspostavljanja diplomatskih odnosa 1989. godine Koreja ima za cilj da još više unapredi odnos i saradnju između ove dve prijateljske zemlje, ističe se u saopštenju ambasade.

Inače, u toku je rad na srpsko-južnokorejsko-slovenačkoj koprodukciji " The Rift"  ("Procep") u režiji Dejana Zečevića, a na nedavnom Festu prikazan je južnokorejski film "Tenor" koji je sniman u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.