Izvor: B92, 01.Sep.2009, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drastična kazna kapetanu broda

Tbilisi -- Sud u Gruziji osudio je kapetana jednog turskog broda na 24 godine zatvora jer je pokušao da dopremi naftu otcepljenoj gruzijskoj autonomnoj republici Abhaziji.

Sud je kapetana Mehmeta Eztirka proglasio krivim za krijumčarenje i kršenja gruzijskih zakona na okupiranim teritorijama. Taj zakon zabranjuje svaku vrstu ekonomske aktivnosti sa Južnom Osetijom i Abhazijom, bez saglasnosti Tbilisija.

Gruzijska obalska straža zaplenila je prošlog meseca teretni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brod koji je prevozio 2.000 tona benzina i 700 tona dizela.

Brod "Buket", plovio je pod zastavom Paname, a njegov operater "Densa" iz Turske saopštio je da su već uložili žalbu višem sudu na presudu.

"Densa" je navela da je položila 30.000 dolara kauciju za posadu broda i da se očekuje da će oni biti pušteni u roku od 48 sati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.