Izvor: Blic, 30.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dozvola za nekažnjeno šamaranje neposlušne dece

Nekoliko hiljada ljudi protestvovalo je danas u nekoliko gradova na Novom Zelandu tražeći da se roditeljima dozvoli da i dalje nekažnjeno mogu da šamaraju svoju neposlušnu decu.

Nedaleko od svojih roditelja i deca su protestovala protiv novog predloga zakona koji predviđa krivičnu odgovornost za roditelje koji na bilo koji način, pa čak i šamaranjem, fizički zlostavljaju decu. U glavnom gradu Velingtonu zatvorene su škole kako bi učenici mogli da učestvuju u javnim manifestacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protiv predloga zakona koji, prema mišljenju organizatora protesta, predstavlja zadiranje države u prava roditelja.

U Oklendu je biskup Ričard Randerson pokušao da interveniše protiv oštrih reakcija roditelja ističući da je jedina namera zakonodavaca bila da ograniči zastrašujući porast nasilja u porodici. Biskup je istakao da je Novi Zeland jedna od tri države na svetu s najvećom stopom smrtnosti dece zbog nasilja roditelja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.