Donjeck pod paljbom, poginuo radnik Crvenog krsta

Izvor: Studio B, 02.Okt.2014, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjeck pod paljbom, poginuo radnik Crvenog krsta

Centar Donjecka, uključujući i stambene kvartove, našao se danas pod jakom artiljerijskom paljbom, prvi put od kada su Kijev i Moskva, 5. septembra, potpisali sporazum o prekidu vatre, preneli su mediji.

Gradske vlasti saopštile su da tek treba da utvrde da li u bombardovanju ima žrtava, dodajući da je u napadu pogođen centralni tržni centar, dok je jedan od projektila izazvao požar na drugoj lokaciji.

Ranije danas, izveštač RIA Novosti javio je da je na aerodromu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Donjecku izbio požar i da se nad njim diže gust stub dima koji se vidi čcak iz centra grada.

Ruska agencija objavila je i da iako se primirje u celini poštuje, ima periodične pucnjave, posebno u oblasti aerodroma koji je pod kontrolom kijevskih snaga.

Proruske snage kažu, navodi RIA Novosti, da se sa aerodroma periodično otvara vatra na grad i da oni moraju da odgovore, dodajući da su jutros ukrajinski vojnici ponovo gađali stambene četvrti grada, a pobunjenici morali da uzvrate.

 

Poginuo zvaničnik MKCK u granatiranju Donjecka

Švajcarac, zvaničnik Međunarodnog komiteta crvenog krsta (MKCK) iz Ženeve, poginuo je danas u granatiranju centra Donjecka na istoku Ukrajine, javili su agencije.

Izveštač agencija Rojters video je besživotno telo srednjovečnog muškarca kako leži potrbuške na ulazu oštećene zgrade u kojoj su kancelarije MKCK.

Ministarstvo odbrane samoproklamovane Donjecke Narodne Republike (DPR) saopštilo je danas da je zvaničnik MKCK poginuo u granatiranju Donjecka, javila je ruska agencija Itar Tas s.

Predstavnik MKCK iz Ženeve Larant Etjen, državljanin Švajcarske, rođen 1976. poginuo je u Donjecku, potvrdio je Eduard Bašurin, funkcioner političkog odeljenja ministarstva odbrane DPR.

Švacarac je poginuo kada su granate počele da padaju po centru Donjecka, po prvi put, od dogovorenog primirja 5. septembar.

Delovi istočnog, ugljom bogatog čvorišta Donjecka, bili su pod teškom vatrom granata kada je pogođena 14-tospratni centralni šoping centar neposredno pre 18:00 časova po lokalnom vremenu, a reporteri AFP videli su da još jedna granata lomi prozore na sedištu MKCK i telo muškarca kako leži u blizini.

Agenciji AFP je rečeno da je žrtva zvaničnik globalne humanitarne organizacije sa sedištem u Ženevi.

I na sajtovima proruskih snaga u Donjecku postavljena je fotografija iz pasoša poginulog Švajcarca.  AFP navodi da, za sada, nije poznato ko je organizovao današnji napad.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRORUSI POKUŠAVAJU DA GA OSVOJE: Gori aerodrom u Donjecku!

Izvor: BKTV News, 02.Okt.2014

Proruske snage pokušavaju danas da osvoje aerodrom u Donjecku koji je pod kontrolom snaga ukrajinske vlade, javlja BBC.. Foto: Twitter Izveštač RIA Novosti dotle javlja da je na aerodromu u Donjecku izbio požar i da se nad aerodromom diže gust stub dima koji se vidi čak iz centra grada. Kako se...

Nastavak na BKTV News...

Pucnjava i požar kod aerodroma u Donjecku

Izvor: Večernje novosti, 02.Okt.2014

Proruske snage pokušavaju danas da osvoje aerodrom u Donjecku koji je pod kontrolom snaga ukrajinske vlade, javlja BBC.Izveštač RIA Novosti dotle javlja da je na aerodromu u Donjecku izbio požar i da se nad aerodromom diže gust stub dima koji se vidi čcak iz centra grada.Kako se navodi, pretpostavlja...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.