Izvor: Press, 17.Avg.2018, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor vraća 600.000 € povišice, žalile se kolege

Izvršni direktor FT, Džon Riding vratiće više od 500.000 funti (skoro 600.000 evra) povišice nakon što su se novinari žalili na njegovu apsurdno visoku platu.
Foto:Thinkstock 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Naime, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << novinar StIv Bird iz Nacionalnog sindikata novinara pisao je zaposlenima Financial Timesa i požalio se na godišnju platu njihovog direktora od 2,6 miliona funti. Riding je prilično visoki iznos objasnio odlukom vlasnika novina.
“Plate određuje Financial Timesov japanski vlasnik Nikkei i to prema rezultatima zaposlenih. Ali, priznajem da je reč o ‘neprirodnom’ rastu plate koji je ‘prirodno’ zabrinuo druge radnike”, rekao je Riding koji je odlučio da ukupan iznos svoje povišice od 510.000 funti (pre oporezivanja) reinvestira u Financial Times. 

Glavni deo tog novca, kako izveštava BBC a prenosi Jutarnji, biće usmeren u fond za razvoj vezan uz razlike u platama između žena i muškaraca. 

Ipak, iako pozdravlja Ridingov potez, sindikat nije u potpunosti zadovoljan. Tačnije, novinari zahtevaju da se otkrije plata svakog od članova Uprave kompanije. 

Taj zahtjev i ne iznenađuje previše budući da se javnost već digla na noge zbog prošlogodišnjeg rasta plate izvršnih direktora kompanija u Ujedinjenom Kraljevstvu od 11 odsto. 

Tako je plata izvršnog direktora Financial Timesa u 2016. iznosila oko 1,6 miliona funti, dok je nakon prodaje tih novina japanskom Nikkei-u, Riding počeo zarađivati milion funti više.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.