Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor ruske FSB: Ogranak ID okupio 5.000 ekstremista u severnom Avganistanu

Ogranak Islamske države okupio je oko 5.000 ekstremista u severnom Avganistanu, na granici sa bivšim sovjetskim republikama u centralnoj Aziji, upozorio je direktor ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov.

Kako jutros prenosi RT, Bortnikov je rekao da se među regrutovanim borcima ID mnogo njih borilo u Siriji.

"Posebno zabrinjava ponovno raspoređivanje terorističkih grupa u severnim avganistanskim provincijama", rekao je Bortnikov šefovima bivših sovjetskih obaveštajnih službi u Dušanbeu.

On je upozorio da je lokalni ogranak ID, Horasan, uspeo samo u tom području da okupi 5.000 boraca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

RT: 5.000 terorista u Avganistanu blizu granice sa ZND-om - FSB

Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2019

Izvor: Vostok / RT Ogranak "Islamske države" okupio je oko 5.000 militanata u severnom Afganistanu na granici post-sovjetskih republika centralne Azije, odnosno zemljama Zajednice nezavisnih država (ZND), upozorio je direktor ruskog FSB-a, dodajući da su se mnogi od njih borili u Siriji.. "Posebno...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.