Izvor: Blic, 17.Maj.2023, 13:13

"TO BI BILO ZASTRAŠUJUĆE" Burno saslušanje šefa kompanije koja stoji iza Čet GPT: LAŽNI SENATOR i sloga demokrata i republikanaca

Sem Altman, generalni direktor kompanije "OpenAI" koja je razvila Čet GPT, pojavio se na saslušanju pred američkim Kongresom i pozvao to zakonodavno telo da što pre reguliše razvoj i upotrebu veštačke inteligencije. Ovo saslušanje je bilo jedno od retkih u Kongresu kada su demokrate i republikanci saglasni, pa su tako pripadnici ovih partija čak i davali komplimente jedni drugima. Ovakva "sloga" političara, na primer, nije se mogla videti kada su pred Kongresom govorili Džef Bezos ili Mark Zakerberg.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.