Direktno su optuženi

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 08:51

Direktno su optuženi

Kina je danas optužila SAD da su Tajvan pretvorile u "skladište municije", nakon što je Bela kuća najavila novi paket vojne pomoći Tajvanu.

Vrednost paketa vojne pomoći iznosi 345 miliona dolara.

Kineska kancelarija za poslove sa Tajvanom izdala je saopštenje u kojem se izražava protivljenje američkoj vojnoj pomoći Tajvanu, otcepljenom ostrvu koje Kina smatra svojom teritorijom, prenosi AP.

"Bez obzira na količine novca tajvanskih poreskih obveznika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje troše separatističke snage u Tajpeju, bez obzira i na to koliko američkog oružja dobijaju, to neće poljuljati našu odlučnost da rešimo tajvanski problem. Neće ni pokolebati našu čvrstu volju da ostvarimo ponovno ujedinjenje naše domovine", rekao je Čen Binhua, portparol kineske Tajvanske kancelarije.

On je ocenio da su aktivnosti vlasti na Tajvanu bure baruta, što povećava opasnost od rata u Tajvanskom moreuzu.

Poslednjih godina kineska narodnooslobodilačka armija povećala je svoje vojne manevre prema Tajvanu, šaljući borbene avione i ratne brodove da kruže oko ostrva.

Ministarstvo odbrane Tajvana je saopštilo danas da prati kretanje šest brodova kineske ratne mornarice u blizini ostrva.

Sjedinjene Američke Države najavile su u petak novi paket vojne pomoći Tajvanu u vrednosti 345 miliona dolara, ali Bajdenova administracija odbila je da javno pruži detalje o sadržaju ovog paketa vojne pomoći, preneo je ranije Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina optužila SAD da su Tajvan pretvorile u "skladište municije"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2023

Kina je danas optužila Sjedinjene Države da su Tajvan pretvorile u "skladište municije", nakon što je Bela kuća najavila novi paket vojne pomoći Tajvanu u vrednosti 345 miliona dolara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

RT: SAD pretvaraju Tajvan u „bure baruta“ – Kina

Izvor: Vostok.rs, 30.Jul.2023

Nedavno odobrenje Vašingtona za paket vojne pomoći od 345 miliona dolara za Tajpej služi samo da se ostrvo pretvori u „skladište municije“, saopštila je Kina u subotu. Peking smatra Tajvan delom svoje suverene teritorije.. „Bez obzira koliko novca poreskih obveznika običnih ljudi potroše...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.