Devojka koju je proslavila naslovnica poznatog magazina uhapšena u Pakistanu

Izvor: Press, 26.Okt.2016, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojka koju je proslavila naslovnica poznatog magazina uhapšena u Pakistanu

Gula je živela kao izbeglica u Pakistanu, za vreme sovjetske okupacije iz Avganistana kada je sa 12 godina postala poznata 1984. godine
Devojčica iz Avganistana čija je čuvena fotografija objavljena na naslovnoj strani časopisa "Nešenel džiografik" uhapšena je danas u Peševaru zbog posedovanja lažne pakistanske lične karte.

Pakistanski istražitelj Šahid Ilijas iz Federalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << istražne agencije izjavio je da je policija uhapsila Šarbat Gulu tokom racije u kući u Peševaru.

Gula je živela kao izbeglica u Pakistanu, za vreme sovjetske okupacije iz Avganistana kada je sa 12 godina postala poznata 1984. godine. Tada je na naslovnoj strani popularnog časopisa objavljen portret Gule, s prodornim zelenim očima, umotane u crveni šal.



  Follow
Guardian World @guardianworld

National Geographic 'Afghan Girl' arrested in Pakistan living under false papers http://d.gu.com/MX9ZNc 
2:54 PM - 26 Oct 2016



National Geographic 'Afghan Girl' arrested in Pakistan living under false papers Sharbat Gula, depicted on the magazine’s famous cover in 1984, faces 14 years in prison and a $5,000 fine if convicted
theguardian.com





   1616 Retweets    66 likes




Fotograf Stiv Makari, koji je napravio čuvenu fotografiju, ponovo ju je našao 2002. u Avganistanu. Gula se ponovo pojavila u Pakistanu prošle godine, kada su vlasti saopštile da ima lažnu pakistansku ličnu kartu.

Ilijas je rekao da su neki zvaničici kasnije otpušteni jer su joj dali lažna identifikaciona dokumenta i da se Gula od tada krila da bi izbegla hapšenje.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Uhapšena žena sa jedne od najslavnijih naslovnica svih vremena

Izvor: B92, 27.Okt.2016, 09:26

Šarbat Gula, poznata kao “Devojčica iz Avganistana”, koja se našla na naslovnoj strani magazina “Nešenal džiografik" 1985. godine, nedavno je uhapšena...Pakistanski istražitelji kažu da je Gula uhapšena tokom racije u njenoj kući u Pešavaru, gde je otkriveno da ima lažnu pakistansku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.