Devojčica oteta da bi poslužila kao bombaš samoubica

Izvor: Blic, 21.Jun.2011, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica oteta da bi poslužila kao bombaš samoubica

KARAČi - Suhana (9), koja priča kako su je pobunjenici u Pakistanu kidnapovali i od nje hteli da naprave bombaša samoubicu, ponovo je sa roditeljima.

"Devojčicu su otela dva naoružana muškarca i dve žene sa burkama. Suhana je bila na putu za školu kada su je napadači uhvatili i uvukli u automobil. Odvezli su je u Dara Islam do kontrolnog punkta i rekli joj da detonira samoubilački pojas koji su joj stavili oko struka”, kaže policajac Salim Marvat za CNN.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Kad je izašla iz automobila, umesto da povuče osigurač od eksploziva, Suhana je počela da viče i trči ka vojnicima koji su stajali kod kontrolnog punkta", objašnjava Marvat. "Tada su je uhapsili, skinuli pojas sa nje, i odvedena je u pritvor".

Pakistanski talibani koristili su decu za bombaške samoubilačke napade i ranije, ali je bilo vrlo malo slučajeva, ako ih je uopšte i bilo, da za svoje akcije uzimaju ovako malu decu.

Poznato je da je talibanski lider Baitulah Mehsud, koji je ubijen u napadu američkih vojnika u avgustu 2009. godine, kupovao decu i prodavao ih drugim talibanskim grupama za iznos od 6.000 do 12.000 dolara.

Povezane vesti: Deca se igraju bombaša samoubica Dečak pobegao talibanima uoči samoubilačkog napada

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.