Desetine ubijenih demonstranata u Iranu, preko hiljadu uhapšenih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Sep.2022, 19:42

Desetine ubijenih demonstranata u Iranu, preko hiljadu uhapšenih

U gušenju protesta iranskih vlasti nakon smrti Mahse Amini poginulo je najmanje 76 ljudi, saopštila je u ponedeljak 26. septembra nevladina organizacija za ljudska prava Irana (IHR) sa sedištem u Norveškoj, objavio je Frans press (AFP). Iranske vlasti su takođe uhapsile više od 1.200 demonstranata, saopštava nevladina organizacija.   Protesti u Iranu su pokrenuti 16. septembra, na dan smrti u bolnici Mahse Amini (22), uhapšene 13. septembra u Teheranu zbog "nošenja neprikladne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Protesti u Iranu: Uhapšeno najmanje 20 novinara

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2022

VAŠINGTON - Odbor za zaštitu novinara poziva iranske vlasti da prestanu s napadima na novinare i oslobode sve uhapšene od početka protivvladinih protesta prošle sedmice.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.