Denga groznica će postati velika prijetnja Evropi, SAD-u i Africi, navodi WHO

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Okt.2023, 09:17

Denga groznica će postati velika prijetnja Evropi, SAD-u i Africi, navodi WHO

Denga groznica će postati ovog desetljeća velika prijetnja u južnoj Europi, južnom dijelu Sjedinjenih Država i dijelovima Afrike, budući da više temperature stvaraju povoljne uvjete za komarce koji prenose zarazu, rekao je glavni znanstvenik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Bolest je dugo bila pošast u velikom dijelu Azije i Latinske Amerike, uzrokujući procijenjenih 20.000 smrti svake godine, piše Reuters. Stope bolesti već su porasle osam puta na globalnoj razini od 2000. godine,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

OVA BOLEST ĆE POSTATI VELIKA PRETNJA EVROPI Širi se pošast, u jednoj zemlji vlada najgora epidemija ikada

Izvor: Blic, 06.Okt.2023

Denga groznica će ove decenije postati velika pretnja u južnom delu SAD, južnoj Evropi i delovima Afrike, s obzirom na to da više temperature stvaraju povoljne uslove za komarce koji prenose zarazu, izjavio je Džeremi Farar, specijalista za zarazne bolesti u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.