Demonstranti u Hongkongu beže sa univerziteta, policija ih hapsi

Izvor: RTS, 18.Nov.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti u Hongkongu beže sa univerziteta, policija ih hapsi

Nekoliko demonstranata uhapšeno je u Hongkongu kada su pokušali da pobegnu iz univerzitetskog kampusa opkoljenog policijom.
Grupa od stotinak demonstranata pokušala je da napusti kompleks Politehničkog univerziteta, ali je policija upotrebila suzavac i gumene metke.

Kada je policija pokušala da uđe u kampus, demonstranti su bacili benzinske bombe i zapalili vatru.
Policija u oklopnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vozilima zapretila je da će upotrebiti bojevu municiju, odnosno pucati na nasilne demonstrante ukoliko ne prestanu da koriste smrtonosno oružje.
Juče je policajac pogođen strelom u potkolenicu.
Učesnici protesta povukli su se u zgradu Politehničkog univerziteta kad je pala noć, nakon što im se policija približila koristeći suzavac.
Politehnički univerzitet u Hongkongu jedan je od univerzitetskih kampusa koji su protekle nedelje korišćeni kao mesto okupljanja učesnika protesta.
Policija je, sateravši demonstrante u studentski kampus, oslobodila okolne ulice posle dvodnevne blokade.
U kampusu ima povređenih, a zalihe hrane su na izmaku, prenosi Bi-Bi-Si.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spektakularno bekstvo demonstranata koje je policija opsela u Hong Kongu

Izvor: Beta, 18.Nov.2019

Desetine hongkonških demonstranata koje je policija opsela u kampusu Univerziteta, uspele su da danas pobegnu pošto je pao mrak, dok Peking preti da će "rešiti političku krizu" na toj svojoj autonomnoj teritoriji na jugu.Pod opasdom policije koja je opkolila Politehnički univerzitet, bastion petomesečnog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.