Davutoglu pozvao opoziciju u privremenu vladu

Izvor: Press, 26.Avg.2015, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu pozvao opoziciju u privremenu vladu

Turski premijer Ahmet Davutoglu, pozvao je danas opozicione stranke da preuzmu deo odgovornosti i pristupe privremenoj vladi, nudeći im ministarska mesta.
        Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ranije je imenovao Davutoglua da formira privremenu vladu, koja će voditi zemlju do novih izbora, jer posle dva meseca pregovora propali su pokušaji da se formira vladajuća koalicija, prenela je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << agencija Rojters. Davutoglu, koji je lider Partije pravde i razvoja (AKP), ima na raspolaganju pet dana da formira privremenu vladu, a po Ustavu je u obavezi da ponudi mesta u vladi članovima opozicije. Dve od tri opozicione stranke u parlamentu odbile su da učestvuju u vladi, a Davutoglu je istakao da njihovi poslanici mogu da dobiju mesta u vladi, čak i ako su lideri njihovih partija protiv toga. Predsednik Erdogan je u ponedeljak sazvao prevremene izbore, kako bi prekinuo politički "ćorsokak", nastao posle parlamentarnih izbora 7. juna, na kojima je vladajuća AKP izgubila većinu, prvi put otkako je došla na vlast 2002. godine. Iako tačan datum izbora nije zvanično objavljen, Erdogan je ranije najavio da bi glasanje moglo da bude održano 1. novembra.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Davutoglu pozvao 11 opozicionara u Vladu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Avg.2015

Turski premijer Ahmet Davutoglu pozvao je 11 članova opozicije u privremenu vladu koja bi vodila zemlju do prevremenih izbora u novembru, izjavili su danas izvori iz njegove kancelarije...Kandidati, među kojima je pet članova glavne opozicione stranke CHM i po tri člana iz nacionalističke partije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.