Davutoglu poziva opoziciju u privremenu vladu

Izvor: RTS, 25.Avg.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu poziva opoziciju u privremenu vladu

Turski premijer Ahmet Davutoglu pozvao je opozicione stranke da preuzmu deo odgovornosti i pristupe privremenoj vladi, nudeći im ministarska mesta. Izborna komisija potvrdila je da će prevremeni izbori biti održani 1. novembra.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ranije je imenovao Davutoglua da formira privremenu vladu, koja će voditi zemlju do novih izbora, jer posle dva meseca pregovora propali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su pokušaji da se formira vladajuća koalicija, prenosi Tanjug.

Davutoglu ima na raspolaganju pet dana da formira privremenu vladu, a po Ustavu je u obavezi da ponudi mesta u vladi članovima opozicije, prenela je agencija Rojters.
Dve od tri opozicione stranke u parlamentu odbile su da učestvuju u vladi, a Davutoglu je istakao da njihovi poslanici mogu da dobiju mesta u vladi, čak i ako su lideri njihovih partija protiv toga.
Turska izborna komisija potvrdila je danas da će prevremni izbori biti održani 1. novembra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Davutoglu pozvao opoziciju u privremenu vladu

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Avg.2015

Turski premijer Ahmet Davutoglu pozvao je danas opozicione stranke da preuzmu deo odgovornosti i pristupe privremenoj vladi, nudeći im ministarska mesta...Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ranije je imenovao Davutoglua da formira privremenu vladu, koja će voditi zemlju do novih izbora, jer posle...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Davutoglu pozvao opoziciju u privremenu vladu

Izvor: Press, 26.Avg.2015, 12:47

Turski premijer Ahmet Davutoglu, pozvao je danas opozicione stranke da preuzmu deo odgovornosti i pristupe privremenoj vladi, nudeći im ministarska mesta. .         Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ranije je...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.