Danska kraljevska porodica iznenađena odlukom Trampa

Izvor: RTS, 21.Avg.2019, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska kraljevska porodica iznenađena odlukom Trampa

Portparolka danske kraljevske porodice izjavila je da je odluka američkog predsednika Donalda Trampa da odloži posetu Danskoj iznenađujuća.
Prema njenim rečima, Tramp je dobio zvaničan poziv da dođe u posetu Danskoj 2. i 3. septembra, prenosi AP.

Tramp je odložio planiranu posetu Danskoj, a tu odluku je doneo nakon što je premijerka Danske Mete Frederiksen odbila njegovu ideju o >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kupovini Grenlanda.
"Danska je posebna zemlja sa sjajnim ljudima, ali posle izjave premijerke Mete Frederiksen da ne namerava da razgovara o prodaji Grenlanda, odlažem naš susret planiran za dve nedelje", napisao je Tramp na Tviteru.
Vlada Danske za sada nije reagovala.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kraljevska portparolka: Trampova odluka iznenađujuća

Izvor: B92, 21.Avg.2019

Prema njenim rečima, Tramp je dobio zvaničan poziv da dođe u posetu Danskoj 2. i 3. septembra, prenosi AP...Tramp je ranije odložio planiranu posetu Danskoj...Kako navodi Rojters, Tramp je odlučio da odložio posetu nakon što je premijerka Danske Mete Frederiksen odbila njegovu ideju o kupovini...

Nastavak na B92...

"Razočarana sam i iznenađena odlukom Trampa"

Izvor: B92, 21.Avg.2019

Danska premijerka Mete Frederiksen izjavila je da je "razočarana i iznenađena" odlukom američkog predsednika Donalda Trampa da otkaže posetu Danskoj...Tramp je otkazao posetu Danskoj nakon što je ona odbacila mogućnost prodaje Grenlanda Sjedinjenim Državama..."Poziv za jaču stratešku saradnju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.