Izvor: Blic, 30.Dec.2015, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMATIČNO SPASAVANJE Pogledajte kako je posle PET DANA POD ZEMLJOM izvučeno osam kineskih rudara

Spasilačke službe pronašle su osam preživelih rudara koji su proveli pet dana u obrušenom rudniku gipsa u provinciji Šandong na istoku Kine.

U urušavanju rudnika poginuo je najmanje jedan rudar, dok se devet rudara još vodi kao nestalo, a 11 je ranije spaseno, objavila je danas agencija Sinhua.

Agencija Sinhua javila je da su radnici, uprkos gladi, u dobrom zdravstvenom stanju, te da su pronađeni u hodnicima rudnika koji su ostali netaknuti, prenosi AP.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Vlasnik rudnika Ma Kongbo izvršio je samoubistvo skokom u bunar dva dana nakon urušavanja rudnika. Četiri visoka zvaničnika u okrugu Pingji, u kojem se nalazi rudnik, dala su otkaz.

Urušavanje rudnika bilo je veliko, a nacionalni biro za zemljotrese je tom prilikom registrovao potres jačine četiri stepena Rihterove skale na ovoj lokaciji.

Kineski rudnici spadaju u najopasnije u svetu, ali su tokom poslednjih nekoliko godina pojačane mere bezbednosti donele rezultate.

U nesrećama u rudnicima širom Kine prošle godine poginulo je 931 lice, što je drastično manje u odnosu na 2002. godinu kada je smrtno stradalo oko 7.000 rudara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.