DODIRNUO PISTU, PA PONOVO POLETEO: Kako je pilot sprečio tragediju (VIDEO)

Izvor: 24sata, 06.Nov.2014, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIRNUO PISTU, PA PONOVO POLETEO: Kako je pilot sprečio tragediju (VIDEO)

Šokantan snimak sletanja "Easy Jet" Airbusa 319 na aerodrom u Amsterdamu se pojavio na Jutjubu. Snažni naleti vetra su pilotu prouzrokovali poteškoće dok je pokušavao da prizemlji putnički avion.

Na snimku se vidi trenutak u kojem je avion točkovima dodirnuo pistu, ali je u tom trenutku udar vetra bio toliko jak da je pilot odlučio da odloži sletanje kako bi izbegao tragediju.

Na svu sreću drugi pokušaj sletanja je bio uspešan.

- Vetar je otežavao >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << sletanje. I drugi pokušaj je bio komplikovan jer se uslovi nisu puno promenili - napisao je jedan Jutjub korisnik.

Povodom ovog događaja Izidžet je pustio saopštenje u kojem su poručili da su njihovi piloti uvežbani za ovakve manevre "koji se uvežbavaju iz predostrožnosti i u skladu su sa procedurom".

- Sigurnost naših putnika i posade su od najvećeg značaja - poručili su iz kompanije.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

(VIDEO) Pilot nevjerovatnim manevrom izbjegao tragediju

Izvor: BanjalukaLive.com, 06.Nov.2014

Šokantan snimak slijetanja "Easy Jet" Airbusa 319 na aerodrum u Amsterdamu se pojavio na Jutjubu. Snažni naleti vjetra su pilotu prouzrokovali poteškoće dok je pokušavao da prizemlji putnički avion. Na snimku se vidi trenutak u kojem je avion točkovima dodirnuo pistu, ali je u tom trenutku udar...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.