DEMONSTRACIJE: Protiv Gruevskog i Makedonci i Albanci

Izvor: Kurir, 18.Maj.2015, 06:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEMONSTRACIJE: Protiv Gruevskog i Makedonci i Albanci

Hiljade ljudi okupilo se ispred zgrade vlade i tražilo hitnu ostavku premijera Nikole Gruevskog

SKOPLJE - Makedonskom himnom započeo je juče antivladin protest ispred zgrade vlade u Skoplju, a nekoliko hiljada demonstranata, koji su nosili i makedonske i albanske zastave, kao i transparente sa natpisima: „Ostavka“, „Zbogom, Nikola“, „Nema ti spasa od narodnog glasa“, zahtevali su ostavku premijera Nikole Gruevskog.

Predsednik vlade je, međutim, poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da neće da podnese ostavku jer bi to bio kukavički čin, a za danas je ispred zgrade parlamenta zakazao miting podrške.

OPTUŽBE Premijer kritikovao opoziciju

ZAEV JE MARIONETA

Nikola Gruevski izjavio je da je Zoran Zaev već pokušao nasiljem da preuzme vlast pre desetak dana, 5. maja.

Kako je dodao, takvi incidenti ne mogu da se ponove.

- Zaev nije ključni igrač. On je marioneta, on ispunjava tuđi scenario. Poruka koju šaljemo skupom u ponedeljak nije upućena njemu, već većim igračima koji stoje iza njega. Hoćemo da im pokažemo da makedonski narod ima ispravljenu kičmu i da zna da prepozna takve manipulacije - izjavio je on.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.