Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2022, 19:00

Curenje gasovoda Severni tok zagađuje kao trećina Danske

Curenje gasovoda Severni tok koji pumpa ogromne količine prirodnog gasa po dnu Baltičkog mora moglo bi da emituje zagađenje ravno jednoj trećini ukupne godišnje emisije gasova staklene bašte u Danskoj, upozorio je danas šef danske Agencije za energetiku Kristofer Bocau.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iscurilo više od polovine gasa iz oštećenih gasovoda Sjeverni tok 1 i 2

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2022

KOPENHAGEN – Više od polovine gasa u oštećenim gasovodima Sjeverni tok 1 i 2 iscurilo je iz cijevi, a procjenjuje se da će preostale količine iscuriti do nedjelje, izjavio je danas šef danske agencije za energetiku Kristofer Bocau, prenosi Rojters.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Rekordno isticanje prirodnog gasa u Baltičkom moru

Izvor: Beta, 28.Sep.2022

Isticanje metana - glavnog sastojka prirodnog gasa koji je procureo iz dva gasovoda, postavljena na dno Baltičkog mora, po svoj prilici će biti najveće oslobađanje tog gasa u atmosferu otkako se vrše merenja - i to daleko najveće, ukazuju danas stručnjaci Danske i SAD.Podvodno isticanje gasa iz...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.