Crnogorci naoružani do zuba: Svaka šesta osoba legalno poseduje oružje

Izvor: NaDlanu.com, 25.Feb.2013, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci naoružani "do zuba": Svaka šesta osoba legalno poseduje oružje

U Crnoj Gori ima skoro 101 hiljada komada registrovanog oružja, što znači da je skoro svaki šesti stanovnik legalno naoružan, a policija pretpostavlja da nelegalnog oružja ima znatno više.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, registrovano je ukupno 100.909 komada oružja. - O broju nelegalnog oružja mi, nažalost, nemamo podataka - kazala je savetnica ministra unutrašnjih poslova Tanja Knežević-Perišić.Ona je navela da nelegalno naoružanje predstavlja glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << problem, jer se pretpostavlja da ga ima znatno više od registrovanog.Crnogorska policija lani je oduzela 627 komada oružja, od čega je svega 175 bilo u ilegalnom vlasništvu.Knežević-Perišić je, kako prenose podgorički mediji, kazala da nije redak slučaj da i maloletnici poseduju oružje.- Najčešće je u pitanju neregistrovano, odnosno nelegalno oružje - navela je ona.Izvor: Tanjug

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.