Crnogorci dali 12.500 radnih dozvola strancima

Izvor: Glas javnosti, 30.Jul.2012, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci dali 12.500 radnih dozvola strancima

PODGORICA - Crnogorski Zavod za zapošljavanje izdao je ove godine 12.500 dozvola za rad stranaca na sezonskim poslovima, saopšteno je iz te ustanove.

Ipak, povećan je i broj domaćih radnika koji su prihvatili da sezonski rade u turizmu, građevinarstvu, poljoprivredi i drugim oblastima. Zavod za zapošljavanje planirao je da ove godine na sezonskim poslovima zaposli 6.000 domaćih radnika, a do sada ih je angažovano više od 7.000.

Poslodavcima se, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prema novoj politici zapošljavanja, nude neke pogodnosti radi podsticanja zapošljavanja domaće radne snage. Na sezonskim poslovima najviše je stranaca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Ove godine sezonaca ima i iz Albanije i Rusije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.