Crnac koji je proveo  34 godine u Beloj kući

Izvor: Glas javnosti, 22.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnac koji je proveo 34 godine u Beloj kući

VAŠINGTON - Životna priča Judžina Alena, 89-godišnjeg bivšeg batlera u Beloj kući, podseća na najbolje holivudske melodrame. Zato se i ne treba čuditi što su se producenti utrkivali za otkup njegovih autorskih prava, prenosi Tanjug.

U Vašington postu je tri dana posle pobede Baraka Obame na predsedničkim izborima, pod naslovom „Život crnog batlera u Beloj kući“ objavljen članak u kome se naširoko opisuje životni put Judžina Alena, crnca skromnog porekla koji je od >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 1952. do 1986. radio u Beloj kući, doživevši tu značajne događaje savremene američke istorije, od borbe za građanska prava do ubistava Džona Kenedija i Martina Lutera Kinga.

Alen je prvo radio u kuhinji čuvenog zdanja u Vašingtonu, da bi tokom godina bio unapređen u batlera.

I NA FILMU

Autorska prava ove istinite priče, koja prevazilazi sve holivudske melodrame, otkupio je studio Kolumbija, koji je autoru članka u Vašington postu poverio pisanje scenarija. Prema rečima producenta, film će biti prava holivudska saga o neverovatnom Afroamerikancu, svedoku važnih promena u svetu sa najvišeg mesta, kao i ljubavna priča dvoje ljudi u senci Bele kuće.

NJegova supruga je bila veoma ponosna na njega. Bili su u braku punih 65 godina i čekali s nestrpljenjem ishod ovogodišnjih predsedničkih izbora, nadajući se da će dočekati da jedan crnac bude ustoličen u Beloj kući.

Nažalost, Alenova supruga je preminula 3. novembra, samo dan pre proglašenja Obamine pobede.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vašington post: Crnac 34 godine u Beloj kući

Izvor: Mondo, 21.Nov.2008, 11:37

U 'Vašington postu' je, pod naslovom 'Život crnog batlera u Beloj kući' objavljen članak u kome se naširoko opisuje životni put Judžina Alena, crnca skromnog porekla koji je od 1952. do 1986. radio u Beloj kući i rukovao se sa čak osam predsednika SAD.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.